25 Haziran 2009 Perşembe

DENİZDE KARARTI VAR


2004 yazında tesadüfen bir arkadaşımın evinde dinlemiştim ilk ."Kim bu ya ?süpermiş "dediğimde "Kazım Koyuncu" yanıtını almıştım arkadaşımdan .Nihayet adam gibi karadeniz ezgileri dinleyebileceğim birini duydum dedim Volkan Konak'tan sonra..

İlk tanışmam "Hayde" cdsiyle olmuştu.O günden itibaren her zaman ne ıpodumdan,ne bilgisayarımdan ne de arabamdan eksik etmedim şarkılarını.Hele aynı sene ,17 yıl aradan sonra karadenizdeki köyümüze giderken pek bi anlamlıydı onu dinlemek.13 saat boyunca hiç aralık vermeden her iki cdsini de sürekli dinlerken arabadaki herkes bütün şarkılarını ezberlemişlerdi sayemde.

O sene hiç bir konserine denk gelmedim.Hastalığını öğrendim internetten .2005 haziranında konserini duydum ,mayıs ayından biletlerimizi aldık. Konser öncesi iyi olduğuna dair okuduğum haberlere çok sevindim.Çok sevdiğim bu sesi ,canlı olarak izleyebilecektim nihayet. Erteleme haberi geldi konserin .Sonra da ölüm haberi...

Konsere gitmeyi planladığımız Harbiye açık hava tiyatrosunda bir ertesi günü cenazesindeydim.Şarkılar eşliğinde çıktı sahneye .. gitarı bir köşede..bütün sevdikleri ardından en güzel şarkıları ve dileklerini söyleyerek uğurladılar Kazım'ı..

O günden beri her sene bugün daha bir kararır Karadeniz.
Hala tüm sevenleri gibi içim acıyarak ama ilk gün ki kadar severek özlemle dinliyorum şarkılarını.
Rahmetle ...

11 yorum:

  1. Karadeniz'i o doyumsuz şarkılarıyla temsil ederken,yapacağı daha çok şey varken erkenden göçtü gitti..Çok üzücü gerçekten..
    Şarkılarıyla yaşayacak sonsuza kadar..
    allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  2. Amin Zeugmecım.Hakikatten doğru düzgün insanları çabuk kaybediyoruz.


    Eskiden hiç karadeniz müziği dinlemezdim.Davut Güloğlu,İsmail Türüt gibi zırvalar karadeniz müziği yapıyoruz diye dolanıyorlar ortaıkta.Ama Kazım hakkıyla yapıyordu bu işi .Sevenlerinin hala bu kadar özlem anar olması da bunun en büyük ispatı.

    YanıtlaSil
  3. Huzur içinde , nur içinde yatsın inşallah!...Çok erkendi çok ama çok...Ben onu, şarkılarını yeni tanımışken o bize veda etti. En sevdiğim; Denizde Karartı Var...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim bu şarkısını.

    Her ölüm erkenmiş,ama böylesi başka bir şey . :(

    YanıtlaSil
  5. Bende gec tanidim ama buyuk hayraniyim simdi.Allah rahmet eylesin ailesine sabir versin...Sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz Papatya,

    İnanıyorum ki Kazım'ın şarkıları tv ve radyolarda sıkça çalınsa, daha fazla kişiye ulaşacak hayran kitlesi kat be kat artacak.

    Diziyi seyretmeme rağmen parmaklar ardında adlı diziyi çok taktir ediyorum.Kaç sezondur dizi müziği olarak Kazım'ın müziklerini kullanıyorlar.

    YanıtlaSil
  7. İtiraf edeyim ki 1 şarkısını dinlemişimdir şimdiye kadar, bunun ruh durumu ile de alakası var ancak hep aklımda olan bir sanatçı. Birgün oturup inceleyeceğim müziğini.
    Volkan Konağı da İstanbulda müzisyenlik yaptığım zamanlardan bilirim, önceleri çok takdir ederdim ancak uzun yıllardır dinlemiş değilim. Garip bir huyum var, nedir diye anlatamıcam zor bi durum. Sezen Aksudan nefret ederim mesela, Sertap Ereneri dinleyemem kulaklarımı acıtıyor.
    Bu ruh halinden acilen çıkıp dinlemeliyim, eksiklik. Hoşlanırım hoşlanmam o ayrı ama emeğine saygı duyarım en azından.

    YanıtlaSil
  8. Uykusuz ,incelediğinde buralarda olursan yorumlarını dinlemek isterim bir müzisyen kulağıyla.

    Volkan Konak'ı da severim elbet .Ama Kazım Koyuncu çok başkaydı.Sertap kulaklarını mı acıtıyor ? :))

    YanıtlaSil
  9. Hem de nasıl! Sertap sadece vokal olarak düşünülebilir bence, ayrıca duygulu da söyleyemiyor. Sevmiyorum , itiyor beni.
    Sezen Aksuyu zaten hiçbir şekilde sevmem.
    O okuldan birtek Aşkın Nur yengiyi tutarım. Volkan Konağın ilk çıktığı zamanlardı bir tv programında seyretmiştim, 2 öğrencisiyle beraber bir şarkı söylüyordu, çocuk biraz heyecanlanınca şarkının ortasında "piano piano" (yavaş yavaş) diyivermiş ve beni kendinden soğutmuştu.
    Gene de Kıraç gibi adamların cirit attığı meydanda kilometrelerce fark atar

    YanıtlaSil
  10. Ben de bir o kadar severim Sezen'i.Kraliçedir o kraliçe gönüllerimizin kraliçesi :))

    Sertap'ın vokalini çok güçlü bulurum.Evet bazen en üst perdelerden söylüyo olması yırtınıyomuş havası verebilir şarkılarına ama ender güzel seslerden biri bence.Aşkın'ı ben eskiden severdim ama hem çocuk hem kariyer yürümedi.Tarihin tozlu yapakları arasında kaldı.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili İzdüşümler, bu benim fikrim tabiiki, ikisi de benden uzak dursun yeter :)

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...