25 Haziran 2009 Perşembe

DENİZDE KARARTI VAR


2004 yazında tesadüfen bir arkadaşımın evinde dinlemiştim ilk ."Kim bu ya ?süpermiş "dediğimde "Kazım Koyuncu" yanıtını almıştım arkadaşımdan .Nihayet adam gibi karadeniz ezgileri dinleyebileceğim birini duydum dedim Volkan Konak'tan sonra..

İlk tanışmam "Hayde" cdsiyle olmuştu.O günden itibaren her zaman ne ıpodumdan,ne bilgisayarımdan ne de arabamdan eksik etmedim şarkılarını.Hele aynı sene ,17 yıl aradan sonra karadenizdeki köyümüze giderken pek bi anlamlıydı onu dinlemek.13 saat boyunca hiç aralık vermeden her iki cdsini de sürekli dinlerken arabadaki herkes bütün şarkılarını ezberlemişlerdi sayemde.

O sene hiç bir konserine denk gelmedim.Hastalığını öğrendim internetten .2005 haziranında konserini duydum ,mayıs ayından biletlerimizi aldık. Konser öncesi iyi olduğuna dair okuduğum haberlere çok sevindim.Çok sevdiğim bu sesi ,canlı olarak izleyebilecektim nihayet. Erteleme haberi geldi konserin .Sonra da ölüm haberi...

Konsere gitmeyi planladığımız Harbiye açık hava tiyatrosunda bir ertesi günü cenazesindeydim.Şarkılar eşliğinde çıktı sahneye .. gitarı bir köşede..bütün sevdikleri ardından en güzel şarkıları ve dileklerini söyleyerek uğurladılar Kazım'ı..

O günden beri her sene bugün daha bir kararır Karadeniz.
Hala tüm sevenleri gibi içim acıyarak ama ilk gün ki kadar severek özlemle dinliyorum şarkılarını.
Rahmetle ...