18 Ekim 2009 Pazar

Bulmaca-buldurmaca



Ne zamandır yazamadım.


Bu aralar çok eğlenceli işler yapmaktayız.Daha evvel bahsettiğim gibi Akgün Akova ile yaratıcılık seminerlerimiz yine devam etmekte.Geçen cumartesi hepimiz üçer kişilik gruplara ayrıldık. herbirimize ,dünyaca ünlü ressamlardan birer resim verildi.Elimizde resimden başka hiç bir bilgi yok.Sırayla resmi bulan gruplar puan alırken,resimle ilgili başka ilginç sorularda geldi araştırmamız istenilen.Bir haftadır, gayet keyifli bu Sherlock Holmes'culuk bizi dünyanın farklı sanal sanat galerilerinin yollarına döktü.Araştırma yaparken ister istemez ilgimizi çeken bir resimde ya da ressamda takılıveriyoruz.Öyle ki gece yarılarına kadar karşımda bir resim onu bulabilmek için kadar kaç tane resim araştırdım.Bir labirent gibi zaman zaman sabrınız tükense de resmi ve ressamı bulduğunuzda ve o resimle ilgili enteresan şeyler okuduğunuzda bu araştırmaya değdiğini anlıyorsunuz.Bu arada son resimi 15 dakikada bularak,kendi rekorumu kırdım .

Bizim grup şimdi gayet iyi puanda.İkinciliğe iki grup adayız 56 puanla.Bundan sonrası bulduğumuz resimlerle ilgili yapacağımız sunumlara bağlı.Bu arada bulduğumuz yanıtları hocaya sunarken ,3 kez ekstra yaratıcılık bonusu da kaptık.Süperiz !! .


Ben çok keyif aldım bu görsel bulmacadan.Ne zamandır hiç bir sergiye gidememişdim.Hocamızın sayesinde Dan Brown'un Melekler ve şeytanlarındaki gibi bir keyifli bir araştırmaya dahil olmuş hissettim kendimi.Breh breh hemen de Vittoria şekli yaptım kendime :)


Bu oyuna dahil olmak istermisiniz ?


Cevabınız evetse,işte bize verilen ilk resim.İki gün içinde bana resmin adını ve ressamın adını yollamanız gerekiyor.


İlk resim daha popüler .Şanslısınız.


Şimdiden kolay gelsin,keyifli pazarlar ...:)