2 Ocak 2009 Cuma

2009


2008 son deminde feyk attı bana.

Yılbaşı haftasına bol antibiyotikle slalom yaparak giriş yaptım.Sinüslerimin her türlü şahlanışına rağmen moralim yüksek girdim son güne.

Çok yakın bir arkadaşımın evindeki yılbaşı partisine ,doktorumun yüksek müsadeleriyle az alkol çok dinlenme tavsiyelerine külliyen uymayarak önce bol votkalı bir punçla başladım.

İlk başlarda ,öksürük şurubundan hallice bu tadı beğenmesemde görüp görebileceğim tek alkolün maalesef bu olduğunu düşünerek devam ettim içmeye.Yemekle birlikte ikram edilen en sevdiğim şili şarabına kebapçı kedileri gibi yalanarak uzaktan baktım.Arkadaşlarım ikinci kadehleri için karafa uzandıklarında"Beni öldürmeyen herşey güçlü kılar " düsturuyla kadehimi uzattım sakimize . Hastalığımla ve antibiyotiğimle ilgili yapılan her türlü hatırlatmaya şerefe yapıp güle oynaya devirdim kadehleri.Sevdiğim dostlarımla ,bol kahkahalı bol sohbetli eğlenceli yemeğin ardından gece 12 de patlatılan şampanyayıda içtikten sonra gözler Bayhan'ın dişi kişisi olarak başladım şarkı söylemeye.Ama ne şarkı ...

Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl
Bizlere kutlu olsun
Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl
Sizlere mutlu olsun
Eski yıl sona erdi
Yepyeni bir yıl geldi
Bu yıl olsun mutlu bir yıl
Bu yıl olsun hey hey
Kardeşiz biz hepimiz
Bitmesin hiç sevgimiz
Aramızda dargınlık yok
Aramızda hey hey
Mutlu olsun insanlar
Mutlu olsun tüm evren
Yeni yılda hep birlikte
Yeni yılda hey hey

İlkokuldayken,öğretmenimiz bize her yılbaşında tekerleme gibi girişi olan bu şarkıyı söyletirdi ısrarla.Belki konuyla alakalı öğretecek başka şarkısı yoktu kadıncağızın .O zamanlarda nefret ettiğim bu şarkıyı dün gece yatana kadar söyledim .Sabah kalktığımda hala dilimde bu şarkı vardı. Birde resimde gördüğünüz süpriz çikolata toplarının tadı.Beyaz çikolata diye yediğim topların aslında ana maddesinin patatates olduğunu öğrendim.Bu da gecenin süprizi oldu bana.

Bu iyiye işaret.2009 patatesli de olsa çikolata tadında geçecek ,ama beynimdeki fonda takılı kalan bu şarkı artık değişse iyi olacak.

Herkese buradan tekrar, "Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Bizlere kutlu olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yılSizlere mutlu olsun "

diyorum :)