3 Eylül 2009 Perşembe

FOK KATLİAMI


Biraz evvel ,gelen bir mailin ekini içinde ne olduğunu ve az sonra izlediğimde çok kötü olacağımı bile bile açtım .Belgesel niteliğinde çekilmiş,Kanada'daki fok katliamına ait bir videoydu gelen . Yarısına gelmeden öfke ve mide bulantısıyla kapattım.

Görüntüleri tahmin edebilirsiniz.Elinde tuttuğu sopa kadar odun ve duygusuz katil ,buzun üzerinde gördüğü hedef foklara doğru yürüyüp sanki bilgisayarda sanal bir şey oynuyormuşçasına ifadesizce hayvanların beyinlerine indiriyor elindeki sopayı.Bunu o kadar sakin yapıyor ki sanki çok normal bir şey yapıyormuş gibi..İşlediği cinayet değilde ,sanki boş bir alanda yürüken ,elindeki sopayla topa vururmuşcasına ilerliyor gördüğü tüm canlı hedeflere.

Nasıl bir şeydir ya .Hiç kimse durduramıyor vahşeti,Kanada hükümeti nasıl izin verir,teşvik eder ya da bu ülkede hiç mi hayvansever yok ?

Tamam ,dünyadaki savaşlarda da nice masum insan ,çoluk -çocuk ,yaşlı, genç demeden katlediliyor.Bu cinayetlerede bütün dünya seyirci kalmaya devam ediyor.Buna da lafım yok .Ama burda güçler eşit değil.Yani o hayvanların kaçıp saklanabilme,ya da bu canavarların ne yaptığını anlayabilme şanları hiç yok.Üzerine doğru gelen iki ayaklı hayvanı görmesiyle beynine aldığı darbe bir oluyor.
Sonra yaralı hayvanları canlı canlı yüzmeleri.Off korkunç!
Bir kez daha insanlığımdan utandım yemin ederim.Şimdi filmlerdeki gibi, woodo ayini yapabilen eski kabilelerden biri çıksa ,o hayvanlara yaşatılan acının aynısını bu,canavarlara yaşatsa.Önce kafaya inen bir balyoz ,canlı kaldıysakör bıçaklarla diri diri derisini yüzme,o halde çöplüğe atıp ölüme terk etme.
Bu acıyı yaşarlarsa belki anlarlar bu dünyadaki yaşama hakkının sadece insanlara ait olmadığını..