14 Nisan 2011 Perşembe

ÇİKOLATA KURSU



Dün Zilsiz'im "Çikolata kursuna gelmek ister misin?" dedi .Çikolata yeme konusunda ihtisası olan biri olarak Allah Allah nidalarıyla ayaklarım popoma çarpa çarpa gittim ...




Ben gittiğimde ders başlamıştı .Herkesin önünde malzemeler hocanın anlattıklarını dinliyorlardı.

Önce çikolatayı bain-maire usülü eritip bize verilen kalıplara boşalttık.Buzdolabında elli derecede 10 dakika kadar donmaya bıraktık.Sonrasında ganaj dediğimiz iç dolgu maddesini hazırladık.Bize verilen portakal,karamel,rom,fındık aromalarını ganajın içine karıştırdık.

Benim seçimim bitter çikolata oldu her zamanki gibi .En sevdiğim portakallı aromayı kullandım çoğunlukla...Fındıklı ,karamelli ve romludan az da olsa tadımlık yaptım.

Donmuş çikolata kaplarımızın içine ganajlarımızı ilave ettik.Sonra tekrar donmaya bıraktık.O arada diğer truff çikolatalar için malzemelerimizi hazırladık.

Donmuş kalıplarımızı dolaptan alıp ganajların üzerine son katları doldurduk.kalıpların havasını alıp spatulayla üzerini temizleyip tekrar donmaya bıraktık.


Üst fotoğrafta gördüğünüz kare şeklinde olan bitter çikolatalar bu şekilde yapıldı.

Sonrasında truffleri yuvarlayıp kakao ve pudra şekerinde yuvarladık ve onları da donmaya bıraktık.

Giderken iki kutu çikolatamı paketledim.Eve geç geldiğim için tadına bakamamıştım ama bunları yazarken sek kahvemin yanında portakal dolgulu çikolatalarımı yiyorum :))

Normalde içi dolgulu çikolatayı sevmem.Ama bunlar magnumun portakallı bitter çikolataları gibi olmuş.Hımm ne desem bilmem ki?Nefis, nefis...


Vallahi kendime torpil yapmıyorum.Çok güzel olmuş.Ellerimize sağlık :)



Bize kullandırdıkları çikolatanın kalitesi iyiymiş .Ağızda eriyor ve damakta hiç yağ tadı bırakmıyor. Zaten çikolatının renginden parlaklığından da belliydi bu...


Şimdi ilk fırsatta malzemeleri alıp verilen tarife göre evde kendi çikolata uyarlamalarımı yapmayı planlıyorum.Dün naneli aroma kullanmak istedim ama benim dışımda tercih eden yoktu.Ve bu tarifte naneli aromanın sert kaçabileceğini söyledi hocamız.Eğer after eight gibi bir sonuç bekliyorsan o şekilde olmaz dedi.Bakalım evdeki denemelerimde nasıl bir sonuç alıcam?

Aralarda çikolatalı ellerimle fotoğraflarını çektim kurstakilerin.Ortaya bu kolaj çıktı.

Zilsiz'im sayende yine çok keyifli bir kaç saat geçirdim.Bir de burdan teşekkür ettim çikolatalı çikolatalı...