7 Ocak 2009 Çarşamba

GecikMİ(M)şim


Sevgili Hiçkimse,mimlemiş ve ben görmemişim ne ayıp !

Biraz rötarla postumun ikinci mimi...

İstanbul içi ve dışı keyif mekanlarım

Fenerbahçe parkı içindeki küçük balıkçı barakası;Parkın ortalarında hiç bir lüksü olmayan denize sıfır bir yer.10 yıl önce daha bir balıkçı barakası havasındaydı.Son zamanlarında (gerçi uzun bir süre gitmedim.Son halini bilemiyorum.) daha bir çay bahçesi moduna girmişti. Eskiden sahile atılmış masalarda otururken dalgalar ayaklarımıza kadar gelirdi.


İstiklal Caddesinde Atlas Pasajı ve Anzavur pasajı;Beyoğlunu çok severim yaşamımın % 70 orda geçiyor diyebilirim.Arkadaşlarımla ya da onlarsız orada vakit geçirmekten çok hoşlanırım. Hatta tek başımayken meydandan tünele kadar bütün lezzet duraklarıma uğrayarak kendimi ödüllendirdiğim zamanlarım vardır. Bu iki pasajda ıncık cıncık birşeyler bakarak dolaşmayı çook severim.

İstiklal caddesi Sefahatname(bar);Hem gündüz hem gece güzeldir. Küçük ama keyifli. Atlas Pasajının içi duraklarımdan.


Cemil Topuzlu Açık hava Tiyatrosu;Yaz gelipte konser sezonu başladığında
parlement gecesi bir gecede sevdiklerimle sevdiğim sanatçıları dinlemeye bayılırım.

Cumhuriyet Meyhanesi;Buraya da uzun zamandır gidemiyorum ama rakı deyince çiçek pasajı ve cumhuriyet meyhanesi çeker bu gönül.

İstiklal Caddesi-Mihrimah Sultan ;Arada nargile içtiğim nadir zamanlarda soluğu orada alırım.Baharda bahçesinde oturmak çok keyifli .Yazın kavuru sıcaklarında ağaçların altında efil efil soğuk bira içmeyi çok severim.

İstiklal caddesindeki Ara Cafe ;Bütün yemeklerini çok severim.Özellikle Balkan köftesini .Bi güzel yemeğimi yerken bi taraftan Ara Gülerin fotoğraflarıyla ruhumu doyururum.

İstiklal Caddesindeki İnci Pastanesi,Burç pastanesi ;Profiterol duraklarım .Kolay kolay başka yerde profetirol yemem.

Asmalı Mescitdeki Antiochia ;Antakya mezeleriyle ve dürümleriyle en sevdiğim keyif
mekanım . İstanbul'da böyle güzel meze başka hiç bir yerde yok bence.

Kahve Dünyası:Ehl-i keyfin keyfini ne tazeler,taze elden taze pişmiş taze kahve tazeler.Çikolatalı kahve drajeleri ve çikolata kaplı lokumlarıyla da mest eder:)

Çiçek pasajında ki eski sahaflar;Meşhur Issız adamımızın gittiği sahaf.İdefixden kitap almadığım zamanlarda ikinci alışveriş adresim orasıdır.

Eski Foça sahili ;Orada geçirdiğim tatillerimin hala tadı damağımdadır.Herkesler uyurken gün yeni ağarırken ıpodumu takıp,sahilde yürümek balıkçılarla sohbet etmek çok keyif veriyor bana.Yaz gelsede yine gitsem :(

Olimpos ;Ağaç evlerin olduğu bölümü pek sevemedim ama mağaranın sol tarafında kalan çıralı köyünün sakinliğini denizini plajını çok severim. En sakin tatillerimi orada yaptım.Deniz deyince aklıma önce orası gelir.


Genel anlamda yemek yediğim yerleri yazmışım gibi oldu.Eh boğa burcu için keyif demek en çok yemek demek :)

Ben de kabul ederlerse,Siminya,Zeugma 'ya ve Stickman'a pas ettim.Kabul etsinler yarabbi (kandil gecesi duaları gibi oldu :p )