18 Ağustos 2010 Çarşamba

Küçük Arı Kovanı (La Colmenita )



Ben bu akşam küçük bir arı kovanına gittim.

Küba Dostluk Derneğinin ve Nazım Hikmet Kültür Merkezinin katkılarıyla tekrar davet edilen UNICEF’in İyi Niyet Elçisi Küba Çocuk Tiyatrosu “La Colmenita” (Küçük Arı Kovanı)'nı izlemeye gittik.

Yaşları 5 ila 15 arasında değişen 17 çocuktan ve beraberlerindeki 8 yetişkinden oluşan kadrosuyla Türkiye turnesinin ilk ayağı dün akşamdı. Biz de bu akşamki gösterileri Küçük Hamamböceği Martina'yı izlemeye gittik.

İş yerinden çıkarken çocuk oyununa gidiyorum diye beni tiye alanlara rağmen yaratıcılıkdan arkadaşlarla buluştuk.İlk dakikadan itibaren birbirinden yetenekli çocukları karşımızda görünce bayıldık.Büyüklerin bile bu kadar kasılıp rahat edemediği sahnede hepsi birbirinden güzel performans gösterdiler.

Müzikler müthiş ,danslar harikaydı.Oyun yabancı dil bilmeyen çocukların bile anlayacağı karografiyle sunuldu.

Hele içlerinde bir tane miniş vardı ki tam yemelik.Beş yaşında ama primadonna gibiydi.Çıkarken yanına gittim yanağını okşadım.O minicik bedenden mi çıkmıştı deminki şarkılar,danslar oyunlar inanamadım .Yaşını sorduğumda bıcır bıcır yaşını söylerken elleriyle de göstererek teyit etti :).

La Colmenita, Küba’da UNICEF’in İyi Niyet Elçisi unvanına sahip olan ilk ve tek toplulukmuş.Elçiliği çok güzel yaptılar bence.Oyunun sonunda bütün seyircileri küçük büyük ayırmadan sahneye davet edip dans ettirdiler.Bir taraftan makine elimde kayıt yapmaya çalışırken ben de herkes gibi etrafımdaki bıdıklarla dans etmeye kalktım.Bitişte bütün arıalr ,izlemeye gelen çocuklarla öpüşerek ayrıldılar.

O vacur vucur çocuk sesleri kahkahaları arasında,arı kovanından ağzıma çalınan bir parmak bal ile ayrıldım.

İstanbul'da 23 ağustos ücretsiz bir gösterileri daha var bildiğim kadarıyla.Ankara ve Eskişehir'de gösterileri olacak.İlgilenenlere kaçırmayın diyorum.

On sene önce ulus olarak yaşadığımız felakette kayıplarımızla hepimizin kara günü olan bu günde artık hatırlamak istediğim başka bir şey var.Küçük arılar şarkıları,dansları ve hepimize yaydıkları güzel enerjilerle yüreğime çöreklenen bugünün ağusunu dağıtacaklar.

4 yorum:

  1. Yaşadığımız o acı yüreğimizin derinlerinde bir yerlerden hiç çıkmayacak..
    Küçük arı kovanındaki o miniklerin yaydığı güzel enerjinin 17 Ağustos'a rastlaması sanki bir misyonmuş gibi...
    Hayat bir şekilde devam ediyor İzciğim...
    Yüreğine çöreklenen acının dağılabilmesi dileğimle...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Zeugma'cım çok doğru hayat devam ediyor.Çocukların olduğu her yer bence daha yaşanılır hale geliyor.Sahnedeki arıları izlerken arkamda oturan dört yaşlarındaki bir oğlan annesine anne gelinlik niye beyaz ,şimdi onlar tiyatrocukdan mı evlenecekler(sahiciden gibi demek istedi herhade :) Annesi pustu kaldı.

    Amin canım inşallah :))

    YanıtlaSil
  3. Küba dostluk derneee, bizimkiler bunnar,
    beni de götür hanfendicim söz uslu durucam

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...