9 Eylül 2009 Çarşamba

SEL

Yağmuru her zaman sevmişimdir. Eğer işte ya da evdeysem,hemen balkona çıkar,elime aldığım sıcacık nescafemi yudumlarken seyretmeyi ve havaya karışan o kokuyu içime çekmeye bayılırım, çocukluğumda öğrendiğim tekerlemeyi söyleyerek ..

Ya da hafta sonunda eve gelirken yağmura yakalandıysam,şemsiyesiz yürümek oluşan su birikintilerine çocuklar gibi şap şup girerek saçlarımdan damlalar akarken ,sırılsıklam eve gelmeyi severim.Nasılsa eve gidiyorum.Ve az sonra ıslak giysilerden kurtulucam.Bu hafta içinde yağmura yakalandığımda yapamayacağım bir şey.O yüzden tadını çıkarırım.


Sabah ,işe giderken tem otoyolunun olması gereken yerde bir dere vardı.Üzerinde bidonlar ve ne olduğunu anlayamadığım koca koca şeyler yüzüyordu.Sabah sabah afyonum patlamamış bir halde dondum kaldım.Ne olduğunu anlamaya çalıştım.Ben her zamankinin aksine temi değil, E-5 karayolunu kullanıyordum bugün ,ama benim gibi şanslı olmayanları ve yaşanan felaketi görünce çok üzüldüm.Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum ,Allah sevdiklerine sabır versin .

Arap kızı artık gözü yaşlı , camdan kederle bakıyor...

5 yorum:

  1. 80 yıldır görülmeyen şey gerçeklemiş..
    Demek TEM otoyolu yerine dere vardı. Bunu bizzat görmek kötü yapar insanı ve yağmurla ilgili güzel duyguları sekteye uğrar.
    Unutmak biraz zor olsa da umarım geçici bir duygudur bu. Hepimiz için..
    Ölenlere rahmet diliyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili İzdüşümler,

    Yağmurla ilgili anılarımıza en kara olanını dün itibariyle eklemiş bulunuyoruz. Anladığım kadarıyla bu karayı anılarımıza çalan da, tanrıdan çok insanın eli. Uygun olmayan köprüleri barajları yapan buna izin veren, çarpık yapılanmaya imza atan ve en acısı da cesetlerin, çaresizlerin arasından çalmaya uzanan eller.
    Bu eller, arap kızının ve tüm çocukların da keyiflerini çaldı.
    Ve sizinkini de.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok üzüldüm çokk. hele bahçeşehirdeki hayvan barınağı olayını duyunca...

    YanıtlaSil
  4. yağmur hakkındaki hislerini paylaşıyorum, ama suç bizlerdeymiş baksana, oraya ev, tır garajı yapılırmıymış, imara açan, yandaşlarına rant sağlayan bizzat tayyip erdoğandır, o zaman belediye başkanıydı

    YanıtlaSil
  5. Zeugma,gazetelerde gördüğün fotoğrafları karşında görmek ve en kötüsü çaresiz sadece bakabilmek elin kolun bağlı kalmak ,gerçekten çok kötü. :(

    Sevgili Asuman Hanım,dediğiniz gibi bu karayı tarihe geçirenler ,bu ihmallerle bizleri acıya boğanlar muhafazakar din görüşlerine rağmen, nasıl bir vicdanla yaşamaya devam ediyorlar hayret ediyorum.

    Sv.Efsa,ne insan ne hayvan farketmiyor, kimsenin umurunda değil.Baharda diktikleri iki laleyle göz boyayıp "güya"çevreci mesajları verirken ,en fazla 2 hafta dayanan bu çiçeklere aktarılan paralarla hayvan barınakları pekala ıslah edilebilir.Ama can değerli değil bu ülkede.Ne insan,ne hayvan .

    Uykusuz,keşke bu ihmallerin sorumlularına karşı açılacak davalar olsa ve keşke ibreti alem için bir kaç tane tepedekilerden tıksalar içeri.Gidenleri geri getirir mi? Hayır.En azından kayıplarn ,ağaçtan dökülen elmalar olmadığını görmüş olurlardı.

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...