14 Nisan 2011 Perşembe

ÇİKOLATA KURSU



Dün Zilsiz'im "Çikolata kursuna gelmek ister misin?" dedi .Çikolata yeme konusunda ihtisası olan biri olarak Allah Allah nidalarıyla ayaklarım popoma çarpa çarpa gittim ...




Ben gittiğimde ders başlamıştı .Herkesin önünde malzemeler hocanın anlattıklarını dinliyorlardı.

Önce çikolatayı bain-maire usülü eritip bize verilen kalıplara boşalttık.Buzdolabında elli derecede 10 dakika kadar donmaya bıraktık.Sonrasında ganaj dediğimiz iç dolgu maddesini hazırladık.Bize verilen portakal,karamel,rom,fındık aromalarını ganajın içine karıştırdık.

Benim seçimim bitter çikolata oldu her zamanki gibi .En sevdiğim portakallı aromayı kullandım çoğunlukla...Fındıklı ,karamelli ve romludan az da olsa tadımlık yaptım.

Donmuş çikolata kaplarımızın içine ganajlarımızı ilave ettik.Sonra tekrar donmaya bıraktık.O arada diğer truff çikolatalar için malzemelerimizi hazırladık.

Donmuş kalıplarımızı dolaptan alıp ganajların üzerine son katları doldurduk.kalıpların havasını alıp spatulayla üzerini temizleyip tekrar donmaya bıraktık.


Üst fotoğrafta gördüğünüz kare şeklinde olan bitter çikolatalar bu şekilde yapıldı.

Sonrasında truffleri yuvarlayıp kakao ve pudra şekerinde yuvarladık ve onları da donmaya bıraktık.

Giderken iki kutu çikolatamı paketledim.Eve geç geldiğim için tadına bakamamıştım ama bunları yazarken sek kahvemin yanında portakal dolgulu çikolatalarımı yiyorum :))

Normalde içi dolgulu çikolatayı sevmem.Ama bunlar magnumun portakallı bitter çikolataları gibi olmuş.Hımm ne desem bilmem ki?Nefis, nefis...


Vallahi kendime torpil yapmıyorum.Çok güzel olmuş.Ellerimize sağlık :)



Bize kullandırdıkları çikolatanın kalitesi iyiymiş .Ağızda eriyor ve damakta hiç yağ tadı bırakmıyor. Zaten çikolatının renginden parlaklığından da belliydi bu...


Şimdi ilk fırsatta malzemeleri alıp verilen tarife göre evde kendi çikolata uyarlamalarımı yapmayı planlıyorum.Dün naneli aroma kullanmak istedim ama benim dışımda tercih eden yoktu.Ve bu tarifte naneli aromanın sert kaçabileceğini söyledi hocamız.Eğer after eight gibi bir sonuç bekliyorsan o şekilde olmaz dedi.Bakalım evdeki denemelerimde nasıl bir sonuç alıcam?

Aralarda çikolatalı ellerimle fotoğraflarını çektim kurstakilerin.Ortaya bu kolaj çıktı.

Zilsiz'im sayende yine çok keyifli bir kaç saat geçirdim.Bir de burdan teşekkür ettim çikolatalı çikolatalı...











14 yorum:

  1. Oy oyy :)))
    Çikolata kursu şahane bir şey. Orada olsam yüzde yüz katılırdım..
    Ve kesinlikle benim tercihim de bitter. Portakal dolgusuyla nasıl rüya gibi olmuştur eminim :)
    Ellerine sağlık...
    Ama bak çok tehlikeli, kilo alırsın..biraz keyfini çıkar ama abartmadan ye. Ok?
    Şimdi gidip buzdolabını bi tırtıklamam lazım. Gözlerden birinde bitter olacaktı :)
    Sevgilerimlee....

    YanıtlaSil
  2. Ee hadi gel sen de ...Ya da gelebilicek gibi olursan bir mail uçur,senle de gideriz çikolata kursuna...Hem benim içinde pekiştirme olur .

    Şu cd-roomlardan bir şeyler yollayabilmek mümkün olsaydı şimdi yollardım sana da :))

    Öhöms aslında ilk yaptıklarım fotodaki aliminyum kaplardaki kadardı ama kahvenin yanında sohbete dalınca kala kala tabaktaki kadar kaldı.Sanırım mis gibi portakal aromalı yeni kilolarım olacak :((

    Bak bitterini portakal aromalı yemek istersen portakal kabuğunu şekerle karemelize et sonracığıma bitter çikolatanı Bain-mari usulü erit bir kabın içine erimiş bitterini dök içine portakal parçalarını at geri kalan çikolatayıda üzerine boca et.

    Dondurucuda dondur alsana portakallı bitter.Evet sanırım biraz gaza geldim :)Beğenmezsen marketten aldığın portakallı magnumu afiyetle kulaklarımı çınlatarak ye.

    Kulaklarımın çınlamasından anlarım ben .

    Portakal aromalı sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Heheyyy.. Haklısın, yapabilirim.
    Aynen yapacağım yarın...
    Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Bu teşekkürü yapıp yedikten sonra et bence ;))

    YanıtlaSil
  5. Ben de gitmiştim ve çok eğlenmiştim, çok çok iyi etmişsin.

    Ama sonrasında pratik yapmak lazım, aklında olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Sazan'cım çikolatayı karıştırıken bile huşu içersindeydim :))Kokusu,yapılışı, her an parmağı daldırıp tatma isteğime karşı iradeyle sonunu beklemek hepsi çok keyifliydi.

    İlk fırsatta malzemeleri alıp yapıcam.Sonuçları buradan yazarım zaten :))

    Senin de çikolata trafiğin başlamıştır herhalde :)Allah tamamına erdirsin şimdiden.Ve gittiğin yeni şehirde her şey beklediğinden çok daha güzel olsun inşallah.

    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Resmen yutkundum canım postu okurken..ben de en çok bitterli çikolatayı severim..seçimin damak tadıma adlarımız gibi tam uymuş sevgili adaşım:)kolajda gördüm maharifetli bayan:)ellerine sağlık.. ayhhh birazdan kalkıp kendime şöyle bir acı kahve yanına da ne bulsam acaba! hep çikolata alırdım son alışverişimde almadım :( dayanamıyorum yiyorum kilo almiim dedim:)) fındıklı lokumla idare edeyim bu sefer :)
    Sevgilerimle, güzel bir haftasonu dilerim canım...

    YanıtlaSil
  8. Harika ,en çok yapmak istediğim şeyler arasında çikolata nasıl yapılır?merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Esmir'cim teşekkür ederim.Kolajdaki fotolarda ben yokum maalesef sadece çikolatalarım var.Blog uğuna arada millet harıl harıl çalışırken ben onları fotoğrafladım.

    Bak sen de şimdi benim aklıma lokumu soktun :)

    Afiyet olsun.

    İyi hafta sonları sana da sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili İGG,çok anlattıklarımdan çok daha zevkli inanın.Evde yaptığımda tüm aşamaları tek tek fotoğraflayarak buraya yazarım.

    iyi pazarlar,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. kutlarim. harika gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Arzu Pınar,teşekkür ederim Görüntü ve tat geçer not aldı burdan da onay almak şevklendiriyor beni:)

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. hmmm harkulade ellerinize sağlık:) tarif için de çoook teşekkürler.çukulata aşığı olarak not edicim:)

    YanıtlaSil
  14. Beğenmene sevindim.Henüz evde denemedim ama yakında çok yakında yeni tariflerle buradayım :))

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...