13 Kasım 2010 Cumartesi

KESİM


Başlıktan yaklaşan kurban bayramıyla ilgili bir şeyler yazacağım yanılgısı doğmasın bu kesim başka bir kesim:)

Yakın kız arkadaşlarımdan bilirim ne zaman bunalsalar saçlarıyla oynarlar.Ya rengi değişir ya boyu ...Her hafta fön çektirmeler ,bakımlar,manikür vs.Kuafördeki o ilgi alaka bile onlara çok iyi gelir bir taraftan manikürcü kız elleriyle uğraşırken bir taraftan saçının başının yapılıyo olması keyif verir onlara kendilerini prenses gibi hissettiklerini söylerler...

Bense tam tersi boya zamanım gelmediyse uğramam .Fön çektirmekten hiç hazetmem.Saçlarım düz nasılsa kendim bir şekilde şekle sokarım programım olduğunda...

Ben de tuhaflık biliyorum ama ne yapayım bunalıyorum kuaförlerde.

O kadar etrafımda insanının fır dönmesi sürekli bir şey içermisin diye sormaları,onlarca çalışan fön makinesinin sesi,kadınların vacur vucur konuşmaları,ceketimi paltomu tutmaya kalkmaları daraltır,uyuz eder beni..

Hele öyle buhran zamanlarımda yaptırmam gereken bir şey varsa hayatta gitmem çünkü tahammül edemem o ruh haliyle etrafımda o kadar çok insanın saçlarımla oynamasına o gürültüye...

Gitmek zorunda olduğum zamanlarda genelde pazar günlerini tercih ederim ki daha relax olayım sabırla oturup kıpraşmadan insanların işini yapmasına izin vereyim diye düşünürüm.

Ama yine de içim darlanır patlayacak gibi olurum.Bütün gazateleri, dergileri yığarım önüme ki bir şeyler okurken kendimi kaybedeyim ve vaktin nasıl geçtiğini anlamayayım isterim.

Geçen hafta sabah işe gitmeden önce uğradım kuaförüme.Boya -badana kısmını atlattıktan sonra her zaman "Kırıklarını alır mısın? " yerine o kelimeyi küllüm kullanmayan ben "Kısaltalım" dedim.Kuaförüm inanamadı tabi dalga geçtiğimi sandı "Yo ciddiyim saçımı kesebilirsin" diye yineledim.Dünden razı olan kuaförüm bastı makası.

O "Ne zamandır Rapunzel gibi oldu saçların artık kısaltalım" dedikçe ben yanaşmıyordum.

Saçlarım kısalınca Benhur gibi gücümün azalacağına mı inanıyorum nedir ayda yılda bir kestiririm saçlarımı.

Ama baktım ki Fadime olma yolunda ilerliyorum."Tamam" dedim vur makası usta...

Saçım kesildikçe,kısaldıkça sanki üzerimden yük atıyomuşum gibi hissettim.Önleri iyiden iyiye kısaltıp sonra pırtık pırtık rötuşlarken bir an yıllar önceki görüntüm geldi aklıma...
Aynı surat ifadesiyle o halinden bulunduğu yerden hiç memnun olmayan o somurtuk küçük kızı gördüğüme yemin edebilirim.O zaman ki kuaför maceralarımı hatırladım.Saçlarım kesileceği zaman annemle orduevinin yolunu tutardık.ben öfleye pöfleye koltuğa oturur kurbanlık koyun gibi beklerdim benimle ilgilenen asker abiyi.Saçlarımı kısalttıkça yanaklarım domates gibi çıkardı.Ve ben aynı o zamanlarda da aynı bugün ki gibi öfleye pöfleye bu işlemin bitmesini beklerdim.Beni oyalamak için getirilen tostlar meyve suları hiçbirşey umrumda olmazdı.
Heyhat ! bir insan yedisinde neyse yetmişinde de aynısı oluyormuş gerçekten...

Kesim bitip fön çekilirken içeri bir bayan girdi kısacık kesilmiş erkek saçlarına röfle yaptırma isteğini söyledi.Kuaförümde "Keşke dün kestirmeden önce söyleseydiniz röfle yapar ondan sonra kesimi yapardık" dedi."Eyvah eyvah "dedim içimden ablaya da benim gibi esmişler kestirmiş ama sonrasında hoşlanmamış ki bir renk katmaya çalışıyor."Yok" dedi "zorda olsa röfle istiyorum "...Erkeklerin üç numara traşından az biraz uzun saça nasıl röfle yaptılar ,o röfle paketleri nasıl tuttu merak ettim ama benden sonrası tufan deyip işim biter bitmez güne karıştım.

Şimdi saçlarımı kestirdim ya şüpheleniyorum.Acaba depresyona mı giriyorum ?Bundan sonraki adımım alışveriş çılgınlığı mı olacak?

Haydi hayırlısı...

Ha bu arada buralarda olamazsam herkese iyi bayramlar.

Umarım yurdum insanı kurban kesmekle,katletmenin aynı şeyler olmadını anlamıştır bu bayram.

Çoluk çocuk o bildik vahşet kesim tablolarına şahit olunmaz.

O zaman sakatsız ve sakadatsız günler olsun hepimize :)

9 yorum:

  1. O küçük kızı, bende her kuaför koltuğuna oturuşumda görüp içten içe gülümsüyorum.Merak ediyorum yeni halini bir resmini çek yolla,olmaz mı:)

    YanıtlaSil
  2. Saç mı?
    Kestirmek mi?
    Kuafördeki hercümerc mi?
    Ben yazını okuyunca saçımı kestirmekten vazgeçtim varsın Rapunzel olayım!
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Zilsiz'im çok somurtuk mu senin kı da ?Olmaz öyle fotoyla falan .Merak ediyosan,geleceksin göreceksin :))

    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Sufi,

    Tedbil-i model de feraklık var dedim o gün.Her zaman bu kadar rahat değilimdir ben de kesme konusunda :)

    İçinizden gelmiyorsa kestirmek Rapunzel olarak kalmak en güzeli .Ben de uzuuun bir süre Rapunzel'dim :)

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Saçını kestiren güzel insan, 1 hafta önce yaptım ben de aynı şeyi, Mustafa Abi üç kez sordu, bak emin misin diye :) Aynı şeyi hissettim ben de attım yüklerimi sanki...

    Sefan olsun, güzel günlerde kullan, o ne demek ya, neyse işte, her günün güzel olsun demek istedim :)

    YanıtlaSil
  6. Sazan'cım avcı yeni bir köpek aldığında diğer arkadaşları ona "Tüyü kadar hayrını gör derler"

    Biz de kestirdiğimiz saçlarımız kadar hayrını görelim değil mi ama :))

    Bu bayram yeşillikli hayallerin gerçek olsun dicem ama anguslardan boş bir yeşillik bulabilirmiyiz bilmiyorum.

    İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  7. Kendimi okuyorum zannettim yemin ederim. Kuaföre gitmekten hiç mi hiç hoşlanmamışımdır.
    Ve evet, yedisinde ne isem yetmişinde de o olacağım hiç kesintisiz, bunu iyi biliyorum.Bir kere sıra beklemek var. Sonra dedikodu dinlemek, kokoş seyretmek, kalabalık, sigara dumanı...Bu şartlara en az iki saatini ayıracaksın ki sonuç değse bari. Hiç bir zaman istediğim gibi olmaz.Değmez yani :)) O nedenle kendi kuaförüm kendimim epey uzun bir süredir. Şahane sonuç alıyorum üstelik ;)
    Ama sen iyi yapmışsın yine de.İçindeki sesi dinlemişsin:)) Bende tık yok :D
    Güle güle,iyi günlerde kullan ve uzat saçlarını canım...
    Bayramın bitmesine az kaldı, hadi hayırlısı ;)
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  8. Zeugma'cım anormaller klubüne hoş geldin o zaman :))Öf evet bir de o sigara dumanı yok mu?Gerçi ben artık şarlıyorum sigara içen biri varsa yanımda. :)

    Sağolasın çoktan alıştım bile ;))

    Ya üf tatil bitiyor değil mi ne kötü :(

    Sana da iyi bayramlar tekrardan canım :)

    YanıtlaSil
  9. güle güle kullan saçlarını

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...