23 Şubat 2010 Salı

Yaşlı adam ve yavru köpeği



Bugün taksim meydanda kırmızı ışıkta beklerken karşı kaldırımda yetmişli yaşlarda bir amca dikkatimi çekti .Elinde tuttuğu tasmayla yanıbaşında kıpır kıpır yerinde duramayan beagıl cinsi yavru köpekle o da yeşil ışığı bekliyordu .Bu yaşta bir amcanın köpek gezdirdiğine ilk kez şahit oldum.


Bizim ışıklarda neden beklediğimize anlam verememiş heyecanla yerinde dört dönen köpüş bir taraftan arabaların kornasından korkup geri geri çekiliyor öbür taraftan adamı çekiştirmeye ve yürümeye çalışıyordu .Zavallı adamcağız köpeği zaptetmeye çalışırken yanında bekleyen insanlara mahçup mahçup bakıyordu yaramaz bir çocuğa söz geçiremeyen bir anne edasıyla.


Karşıdan tebessümle izlerken yeşil ışık yandı.İnsanların yürümesiyle köpek amcayı iyice çekiştirmeye başladı.Amca artık hem sözle hem de tasmayı çekiştirerek sakinleştirmeye çalışıyordu köpüşü .Ama bizimkisi sanki karşıda acil yetişmesi gereken bir toplantı varmışcasına koşuşturuyordu.Yanımdan geçerken amca mecburiyetten koşar adım "dur be kızım " diye söyleniyordu iyiden iyiye..


Sabah sabah şahit olduğum yaşlı ve genç dostun birlikteliği çok hoşuma gitti.


Her ne kadar biri, diğerine ayak uydurmakta zorlansa da..


İyi geceler

6 yorum:

  1. Çok hoşmuş gerçekten de :))
    Sen hep gözlemle ve bize anlat.

    Bak ne güzel İstanbul orası, bir sürü vardır böyle.Lütfen blogun olduğunu hatırla ve yaz..

    Bak benzer bir hikaye var bende..
    Bir cuma öğleden sonrası okulun bahçesinde İstiklal Marşı töreni için toplandık.Müdür kürsüye çıkıp duyuru yaptı bir süre..Oralarda da bir köpek var ''PUİK'' benzeri bir şey ama :))) Sessiz sessiz dolanıyor kendi halinde.
    Sonra herkes susup hazırola geçince ve İstiklal Marşı başlayınca bu bir rahatsız oldu :)) Biz de en arkadayız.
    Durmadan havlamaya başladı, yetmedi aralara daldı havlayarak, başta ben tüm köpekten korkanlar çil yavrusu gibi dağıldık tabii..
    ve köpeğe müdahale edilip yeniden başlanmıştı törene.
    Senin anlattığın da pek hoştu..

    Eline sağlık İZciğim..
    Sevgiler ve iyi geceler...

    YanıtlaSil
  2. ben de bu akşam bi arkadaşımın köpeeni gördğm web kamerasından, nası gözlerimin içi güldü nasıl, gayet te güzel yazı sevdim

    YanıtlaSil
  3. Zeugma'cım, bu aralar kelimelerle aramı hoş tutmam lazım.Hepsi uçan kelebekler gibi kafamda dönüp dolanıyo.Biraz söz geçirebilirsem ilerleyen günlerde işim kolaylaşır :).

    Puik'den korkulurmu ya adı üstünde pire torbası o sadece avlar kuru kuru hiçbişey yapmaz ki.Bin kere duymuşundur belki köpek korktuğunu hissederse ,anormal bir işler olmakta deyip tepki verir.Sen gel İstanbul'a bizim yavru sibirya kurtlarıyla alıştırma yapalım :)



    Sevgi ve hörmetler efendim :)

    YanıtlaSil
  4. DecisionS,gerçeğini görebilsen yanında heyecandan dört dönse kuyruğunu pat pat heyecandan sana çarpsa iyice keyiflenirdin bence.

    Bak Zeugma'ya söylediğim yavruşları yaayım bir dahakine onların maceralarını nasıl kendilerini sevdirmek için soytarılıklar yapdıklarını .Acaip güldürüyorlar beni :))

    YanıtlaSil
  5. Çok hoştu :)Gözümün önünde canlandı :)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz Dalgaları aşmak,

    Hayvanların içinde olduğu bir şey hoşnutsuz olamaz bence :))

    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...