18 Şubat 2010 Perşembe

Memleketimden ilişki manzaraları


Dün akşam iş çıkışında Beyoğlu'na gittim.Bir iki işimi hallettikten sonra sevdiğim pasajlara girip bakındım öylesine sağa sola .Atlas pasajını pas geçmeyip yine daldım gümüşçülere.Kendime bu haftanın ödülü olarak güzel bir yüzük aldım .


Sonra meydana doğru yürürken onca kalabalığın içinden bir bağırış koptu.


Önce İstiklal'in bir zamanlar var olan delisi sandım.Normal yolunda yürürken birden yanıbaşında bitip ,kulağının dibinde "Hiayyyttt" diye bağırıp kamera şakasındaki abukluklar gibi insanları korkudan yerinden zıplatan adamdır diye düşündüm.Kulak verince bir hakaretler sinsilesi olduğunu duydum...Çocuk yanındaki kız arkadaşına verip veriştiriyor.Ama normal bir kavga değil .Kız suskun,çocuk bariton sesinin son perdesiyle kıza hakaretler yağdırıyor."Sen adam mısın, şerefsizsin falan filan..." Sonra kız sanırım ilk şoku atlattıktan sonra koşmaya başladı çocuğu bırakıp...Anında çocuk da koşmaya başladı ,ama ne özür dileme ne de başka bir şey yapıyor.Kız kaçıyor çocuk ardından koşup yanında yürümeye devam ediyor.Kız köşe kapmaca oynar gibi karşı tarafa geçse de çocuk takibi bırakmadı sonrasını bilmiyorum görüş alanımdan çıktılar.


Canım sıkıldı,sanki o laflar bana söylenmiş gibi keyfim kaçtı...


Ne hale geldi ilişkiler deyip cık cıkladım..Problemsiz ilişki yok tamam da .Tartışmalarında bir seviyesi bir haddi hududu vardır.Şimdi böyle bir erkeğin ne kendisine ne de karşısındaki kız arkadaşına hiç mi hiç saygısı yok bana göre.Birincisi kızı o kadar aşağılamanın, onca insanın içinde yerin dibine sokmanın hiç bir bahanesi olamaz.Kız ne yapmış olursa olsun karşılığı bu değildir..Mutlu değilsen bitirirsin kardeşim ilişkiyi.İkincisi, o kadar hakareti sıraladığın bir kız gerçekten senin gözünde bu aşağılamayı hakkettiyse giden kızın peşinden niye kovalıyorsun?Kovalıyosan demin ettiğin o lafların hepsini yalamış yutmuş olmuyor musun?Ertesi gün hiç birşey olmamış gibi özür dilemeyle atlatılacak bir tartışma değildi .


Geçen yaz,asmalımescitte arkadaşlarla bir şeyler yer,içerken yine böyle bir olaya denk gelmiştim.Yine hararetli bir abi yanındaki kıza verip veriştiriyordu.Sonra hızını alamadı herhalde elindeki bardağı vurdu kafasına tuzla buz etti.Kafadan kan akmaya başlayınca abla başladı bağırış çağırış ağlamaya hemen ordaki görevliler müdahele ettiler falan sonrasını bilmiyorum ...


Hani İstiklal'in huyundan mıdır ,suyundan mıdır?Ya da ben mi denk geliyorum böyle sıradışı kavgalara anlamadım.Kavruk insanlar,kavruk ilişkiler sinsilesi..



Böyle yazınca bir an kendimi şu türkmax de çıkan evlilik uzmanı sarışın kadın gibi hissettim.Ukalalık algılamayın .Her ilişki kendi bacağından asılır.Ama çiviyi balyozla çakmayalım duvara .


Neyse efendim herkeslere kavgasız,gürültüsüz, ilişkiler diliyorum.


16 yorum:

  1. kültür eğitim ego toplum daha ne diyim.
    Kadın eşittir, kadın zariftir kadın kırılgandır , kadın çiçektir , ayıptır günahtır

    YanıtlaSil
  2. Kadın kırılgandır diye değil ilişkiler kırılgandır diyelim biz buna.

    Bence ego,ne eğitim ne kültür hiçbiri ego kadar etken değil maalesef.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul olduğu için rastlamışsındır sokak ortasında..
    Kadın aşağılamanın ve dövmenin yeri evdir biliyorsun bizim toplumumuzda..

    birçok kadın daha kötülerine maruz kalıyor ve görmüyoruz, düşün..
    sen görüp kötü olmuşsun ve duramayıp paylaşmışsın haklı olarak..
    Okuyunca ben de kötü oldum..
    Kadına vuran eller kırılsın diyorum :((

    YanıtlaSil
  4. Zeugma'cım hoşgeldin :)

    Bloga yazmakdan çok sizlerin yorumlarınızı okumayı özlemişim onu farkettim.Sağolun varolun benim güzide okuyucularım :)

    Zeugma'cım üzgünüm olay çok sevimsiz.Bırak yaşamayı şahit olmak yazmak ve haklısın okumak da hiç hoş değil.

    12-13 yaşlarındayken taşındık biz İstanbul'a .Karşı komşularımız çocukları olmayan Siirt'li bir çiftti.Bir akşam hem de evde misafirimiz varken bir bağırış koptu.Kapıyı açtığımızda karşıdaki dongoz adam,karısı Çiçek teyzeyi (şaka gibi değil mi ) dövüyordu.Ben donup kalmışdım.Hiç böyle bir şey yaşamamıştık ki biz.Kavga döğüş olmayan nadir şanslı evlerden birinde büyüyordum.Geldiğim küçük anadolu şehrinde bile ne gördük ne de duyduk böyle bir şeyi.Kadın kendini bizim eve zor attı.

    Bir iki gün bizde kaldıktan sonra.Benim yerim kocamın yanıdır deyip ayıdan bozma kocasının yanına dönmüştü.Yüzündeki morluklar günlerce geçmemiş kadıncağız utancından markete bile gidemez olmuştu.Ama hayvan adam hiç utamadan rahat rahat dolanmıştı ortalarda.

    Ayy nerden hatırladım bu olayı gece gece sinire kestim yine :((

    YanıtlaSil
  5. Ne kotu bir durum.Cahilligin kabaligin bu kadari pes yani.
    birseyler tersse bitir kardesim ne kufur ne dayak ne gerek var insanin gururu ile oynamaya.
    Ne hale gelmisiz ne aci..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili papatya benim de serzenişim buna.İlişki değil bunun adı eziyet bence.Ama taviz veren ,o kadar lafı yutan ya da dayak yediği halde sesini çıkartmayanlarda en az o kadar hatalı benim gözümde.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. İnsana insan gibi davranmak gerekiyor, kadın erkek farketmiyor. Kimseyi kırmak için gelmedik biz bu dünyaya. Herkes incitilmeyecek kadar değerli. Ama dediğin gibi çabuk tüketiyoruz. Acele yaşıyoruz. Tadına vardık sanıyoruz anlarda. Üstelik bile bile yanlış yapıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Doğru söylüyosrsun Efsa'cım ,insana insan gibi davranmak gerekiyor.Ama dediğim gibi kendisine saygısı olmayan karşısındakine saygı göstermiyor maalesef .

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hayır annamamışsınız,
    ben kadını tarif ediyorum,
    hepsinin bazen üstünlüğü olabilir diğerine, ama türk toplumunda ego baskındır haklısınız

    YanıtlaSil
  10. Anladım DecisionS ,ben ne kadının erkeğe ne erkeğin kadına bu tarz bir muameleye hakkı yoktur onun altını çizmek istemiştim.

    YanıtlaSil
  11. İşin kötüsü insanlar artık şiddeti ve seviyesizliği normal görmeye başladı. Çevremiz bunlarla o kadar dolu ki. O yüzden böyle olaylara bırakın tepki vermeyi üzerinde düşünenlerin bile çok az olduğuna inanıyorum. Umarım yanılıyorumdur, saygılar

    YanıtlaSil
  12. Sn.Mehmet Bey,umarım yanılıyosunuzdur,umarım yanılıyoruzdur.

    Hoşgeldiniz bu arada...

    YanıtlaSil
  13. Güzel bir noktaya değinmişsiniz aslında, gerçekten acaip acaip ilişkiler. Bende geçenlerde Taksimin göbeğinde gördüm böyle birşeyi, film gibiydi kız koşuyor adam onu kovalıyor, bazı tv kanallarının kameraları ordaydı hemen uzaktan bu çifti çekmeye başladılar ama çiftin bundan haberi olması, zaten baktılar kafa göz yarılmıyor çekmeyi bıraktılar.
    Herşeyi baya sarpasardı artık sanırım..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Onuncuköy,sanırım aynı olaya şahit olmuşuz.Şayet kameramanlar,o ilk baştaki bağırış ,çağırış ve hakaretlere şahit olsalardı eminim peşlerinden koşa koşa çekim yapar hatta ünlüleri sıkıştırdıkları gibi onlarında burunlarına kadar soktukları mikrofonla abuk sabuk sorularla kavgayı öğrenirlerdi.

    YanıtlaSil
  15. Olayın hiç hoş görülebilecek bir yanı yok maalesef.Saygının olmadığı bir yerde sevgide barınamaz ve sonucu da bu şekilde bir durum olur..

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Leon kesinlikle katılıyorum sevginin olmadığı yerde saygı,saygının olmadığı yerde sevgi aramak mümkün değil.

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...