17 Şubat 2009 Salı

Ailenin yeni fertleri


Bu bizim Zeyna.Bizim derken ,ablamın.Ama isim annesi kontenjanından benimde sayılıyor.Pek sevişiriz kendisiyle.

Aslen ,secereli bir Sivas kangalı olup ,çok fazla etliye sütlüye karışmaz.Akşamları yakınından geçen ve onu taciz eden köpeklere şiddetli havlayarak karşılık verir.Ama kapıya gelen satıcılara gıkını çıkartmaz,yabancılamaz.Ya da bizi gördüğü için adamların yanında efendiliğini bozmuyorda olabilir.Bazen dolaşmaya ben çıkartıyorum.Ama maşallah koşmaya başladığında milli atletimiz Elvan gibi koşamadığım için ben hep yarı yolda kalıyorum.Tam bir ıslak köpek bakışlarına sahiptir kendisi.Asla kızamam.Elimden abur cubur yemeye bayılır.Dişlerini elime değdirmeden yavaşça kafasını çevirerek alır .Çok melül ,mahsun bakar gözlerime.Sevdiğim bir Zeynadır kendisi .En yakın sürede bir herkül bulacam ona söz.

Bu da kaçak yolcumuz,Şasta .

Bir sabah kapıyı açtıklarında Zeyna'nın kulübesinin yanında vakur duruşla kendini tanıtmış.Küçük yiğenim Derin, seyrettiği kar patileri filminde gördüğü köpeğin aynısını karşısında görünce delirmiş tabi sevinçten.Bizde kalsın diye ikna etmiş annesini. Site güvenliğinden öğrenildiğine göre köpeğin sahibi bey ölünce yanındaki görevlileri tarafından fazlaca hırpalanmış.
Dayak yedikçe defalarca evden kaçmış,site görevlileri tarafından bulunup evine geri götürülmüş.Ama bir sabah saadeti Zeyna'da bulmuş ki ablamın sahibine götürmesine rağmen kaçıp kaçıp Zeyna'nın yanına sığınmış.Sonra köpeğin varisleride ablama sizde kalabilir demişler.İlk başlarda sevmek için yaklaştığımda sürekli kaçıyordu.Çok ürkekti.Ama artık alıştı .Bahçeden selendiğimde ,Zeyna'yla birlikte gaza gelip elimi kokluyor ve sevmeme izin veriyor.Hiç havladığını duymadım.

Her erkek gibi fazlaca uçkuruna düşkün .Boyuna bakmadan Zeyna'ya yanaşır sürekli .Zeyna'da gayet net bir şekilde "yürümez bu ilişki" deyip kaçar.Yılbaşından önce ablam arkadaşının köpeğine götürdü Şastayı.Boyu boyuna huyu huyuna uygun dişi haski 'yi görünce gözleri parladı hınzırın.

İki üç gün orda misafir ettiler oğlumuzu.Halvet tamamlanınca geri aldık.Sonra kız arkadaşını unutamayan Şasta firar edip arabayla gittiği o eve ,koklaya koklaya tekrar ziyaret etti ve bingo yenge hamile.Yılbaşı gecesi doğum gerçekleşti .O ziyaretlerin sonucunda nurtopu gibi 5 tane yavru dünyaya geldi.
Vee mutlu son ,o yavrulardan ikisi artık bizim. :))


Ailenin yeni fertleri çok şekerler,birbirlerine sarılıp uyuyorlar.Sevdiğimde kucağıma tırmanmak istiyorlar.Yiğenlerimin peşinden kuyruklarını pati pati sallayıp koşuyorlar.
Hani kediler için stres alır diyen bilim adamları var ya onları ablamın evine davet ediyorum :))




































10 yorum:

  1. Çok sevimliymiş ya gerçekten. Bayıldım. Babam köpekten korkmasa bende bir köpek isterim çok fena..

    YanıtlaSil
  2. yaa bayıldım ben bunlara , Taci duymasın çok kıskanır ama çok tatlılarrr... oy ne güzeldir şimdi onlarla oynamak.. ayrıca hayvanlara acı çektirenleri insan olarak görmüyorum zaten, umarım kendileri hayvanlara çektirdikleri acının bin beterini yaşarlar :(

    YanıtlaSil
  3. ah sabah sabah ne ettin sen. Benim bir Topağım vardı, kadim dostum, bütün dünyamdı o günleri çok özlüyorum. Evim musait ama ufak yeğenim kronik astım, annem akciğer fibrosisi babam da doktor olunca malesef kabul etmiyorlar.
    Hafta sonları balığa gidiyorum demiştim ya, balık çiftliğinde 2 tane kangal var, dişi olan Natasha, erkek olan benim boyumda, üstelik şaşımsı bakınca içim ürperiyor. Bir de Zeytinelinde çok köğek var. Burası Çeşmenin batısı , dağ taş, normal araba gidemez o yoldan, pek çok çiftlik var. Oranın köğekleri defalarca korumuştur gece beni yabani hayvanlardan, tek istedikleri sabah suyunda biraz başlarının okşanması ve ekmek. Zaten yanımda başka birşey olmuyor sadece ekmek verebiliyorum. Çok mu yazdım? konuşma ihtiyacı işte, konu köpekler olunca duramıyorum

    YanıtlaSil
  4. Hiçkimse,benim babam çok severdi ama annem hep arıza çıakrırdı.Şimdi ben de beslemek çok isterim ama şartlar elvermiyor maalesef :(

    Gofret,köpeğin asıl sahibi Falçata benim yiğenim o da blog sahibi oldu.Artık Köpeklerin maceralarını onun ağzından dinleyebiliriz .Bu arada 13 yaşında çok yakışıklı bir çocuktur.Öperim onu burdan :))

    Uykusuz,benimde en son Dük'üm vardı.İngiliz setteri,çok akıllı bir hayvandı.O zamandan beri ben de hasretim köpek beslemeye. Allah'tan yiğenlerim de hayvan sever onların köpekleriyle ve kedileriyle idare ediyorum.

    İstediğin kadar yazabilirsiniz .Aksine memnun olurum . :))

    YanıtlaSil
  5. nazar değmesin ama şahane görünüyorlar. hele yeniler:)

    YanıtlaSil
  6. Tatlısukırosu,evet maşallahları var :))

    YanıtlaSil
  7. Şasta'nın gözlerine bayıldım..

    Ne şekerler öyle..Hepsi de..
    Hele alttaki bebeklerden siyah olanın bakışlarına bayıldım..
    Çok haşin bir köpek olacak sinyalleri var :DD

    Ama ben bunların yanına 5 metreden daha fazla yaklaşamam..
    Üzgünüm ;(


    Ricam kabul edilmiş..Çok teşekkür ediyorum sana :)
    Sevgiler İzciğim..

    YanıtlaSil
  8. Bu post da senin yorumundan yola çıkılarak açıldı zaten asıl ben teşekkür ederim.

    Şasta çok asil bir köpek .Ama çok hırpalanmış ne havlıyor,ne de hırlıyor.İlk başlarda sevmek için yaklaştığımda ezik bi şekilde uzaklaşıyordu.Çok üzülüyodum.Ama 4-5 ay içinde güvenilir ellerde olduğunu anladı.Artık Zeyna'dan önce çıkıp elimi kokluyor.

    Yavrular ve Şasta tam senlik ,belki yavrularla köpek korkunu atabilirsin.

    YanıtlaSil
  9. ah ne şirinler. Benim de PAÇOZ'um var. Kırma Colie. Blogumda ilk yazıma onun resmiyle başladım. Yine onu anlattığım başka bir yazım da var.Sizi ve köpeklerinizi izlemeye alıyorum bundan sonra.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim.Ben Zeynanın isim annesiyim.Fotoda ki köpeklerin hepsi yiğenlerimin ama isim anneliğinden mütevellit benimde sayılı değil mi ? :)

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...