14 Ekim 2008 Salı

Müjde!! Şafak 1


24 Eylül ve Ekim ayının süregelen şu günlerinde;Sevgilinizle kavga ettiyseniz,patronunuz yada iş arkadaşlarınızla anlaşmazlığa düştüyseniz,Elektronik aletleriniz arızalandıysa ,beklediğiniz önemli bir evrak postada takıldı yada kaybolduysa kendinizi çıkmazda hissediyorsanız,bütün kankilerinizde dahil herkesin üzerinize geldiğini düşünüyorsunuz rahat olun ,yanlız değilsiniz .Ne Tanrının gazabına uğradınız,ne de ex sevgiliniz size beddua etti.Merkür yine geri adım atmakta.Kereta her sene 3 -4 kere retro yapmazsa içi rahat etmiyor.Bu dönemlerde çelik gibi sinirlere sahip olmak gerek.Antidepresan kullanıyorsanız ne ala yok kullanmıyorsanız bugünlerde elinizin altında olsun.Ya da acilen bir psikolog bulun ama onuda gerilemeden önce bulun yoksa onlada iletişim kuramazsınız.

Ne menem şeydir bu Merkür? geri gider mi gerçekten? Cevap Hayır.
Merkür Güneş’e en yakın gezegen .Dolayısıyla yörüngesi Dünya’dan çok daha kısa. Senede yaklaşık üç ya da dört defa Merkür Dünya’yı geçer işte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız.

Bu dönemlerde yeni anlaşmalar ,yeni planlar yapmak,yeni şeyler almak tavsiye edilmez.Hep bir pürüz çıkar yapılanlarda.Bu dönemde bol bol eski eş- dost-akrabalarla görüşmek,eski den imzalanmış projeler üzerinde çalışmak,evde dolap-raf temizliğine girişmek lazımmış.(Son maddede annemin bir parmağının olmasından şüpheleniyorum :)

Yani şu olayı öğrendim öğreneli gerileme dönemlerinde iki yakam bir araya gelmedi.Astrologların uyarılarına gayet uyup yeni hiç bir şey yapmıyor olsamda , şu iletişimdeki aksaklıklar öldürecek beni.
Başlığı müjde diye atsamda karamsar bir yazıya dönüştü iyice .

Ama ne yapayım merkür gider ayak bana feyk attı yine .2 gündür işyerindeki bilgisayarım çökmüş durumda.Geçen cumadan beri kargoda evrağımız kayıp.Etrafımdakilerle yaşadığım anlaşmazlıkları yazmıyorum bile.Askerlerin şafak çetelesi gibi ben de Merkür çetelesi tutuyorum.Ve nihayet ..




Müjde! Şafak 1.




8 yorum:

  1. bi arkadaşım var, 2 haftadır bu merkür mevzusunu işliyo bana... aman şunu yapma aman bunu yapma, merkür bilmem neye girdi falan...

    hiiç inanmam böyle şeylere...inana da mani olmam...

    bu arada 2 ayrı sözleşme imzaladık geçen hafta... şu ana kadar da herşey yolunda gibi :9

    YanıtlaSil
  2. Erkeklerin % 70 i zaten burç olaylarına inanmıyor.Ama bu olayları gazetedeki burçlarla karıştırmamak lazım.Yıldızların hareketleri gerçekten insan hayatında etkili.

    Merkürün gerilemesine mi inanmıyosun?Hiç bir astroloji olayına mı?

    YanıtlaSil
  3. hadi şu burç mevzusuna itirazım yok... bir nevi muhabbet mevzusu labiliyor... aslan şöyl, kova böyle şeklinde gülüp eğlendiriyor ve fakat bilmem hangi gezegen bir burca girince buna göre hayatı düzenlemeyi bilimsellik dışı buluyorum...

    dediğim gibi bu tamamen kendi şahsi fikrimdir, herkesin fikrine de saygılıyım... isteyen istediği şeye inanır kabul edip etmemek içsel bir şeydir...

    sonuçta hindistanda da inekleri kutsal sayıyorlar ve öldürmenin uğursuz getireceğine inanıyorlar... şimdi ben gidip onlara; "yok böyle bir şey arkadaşım, bunların bonfilesi süper oluyo, allahın ineği işte" desem adam beni din düşmanlığı ile suçlar...

    herşey saygıyla başlar... umarım benim ona duyduğum kadar merkür de beni umursuyordur :)

    YanıtlaSil
  4. Esasında burçlar insanları astrolojiden soğutuyor.Muhabbetin takıldığı yerde can simidi.

    Ben de sulu zırtlak bulvar gazetelerinin burç yorumlarıyla dalga geçiyorum.Ama bu işin bilim tarafı her zaman ilgimi çekiyor.

    Düşünsenize Melikşah savaşa çıkmadan önce yıldızların durumunu merak eder ,hayyam'dan yıldıznameye bakmasını istermiş .Devlet meselelerinde gezegenlerin hareketlerine göre ayarlarmış.Ve hatta Nizamül-mülk tarafından bir rasathane kurulmuş Hayyam'a.

    Ama burç yorumlarıyla yıldız haritalarını da karıştırmamak lazım .

    YanıtlaSil
  5. benimde gezegenim venüs galiba,dikkat etmiyorum açıkçası:s
    ama siz bilir kişiyseniz bir iki tüyo alabilrmiyim venüs hakkında..
    mesala çevremde bazı manyak adamların ben de etkisi çok var :))
    biri girdi dünyama atamıyorum bir türlü bir yolu var mı?yıldız haritası ne diyo bu konuda:)

    YanıtlaSil
  6. Okyanus hoşgeldiniz.:)

    Bilirkişi değilim.Ama ciddiyetine inandığım bir iki sitenin yorumlarını takip ederim.Benim de gezegenim Venüs .Ben boğayım sizde ya boğa ya da terazi olmalısınız.


    Keşke kelin ilacı olsa da söylesem :)

    YanıtlaSil
  7. hah işte teraziyim,iyi atmışım gezenimi,tutmuş ama ,unutmamışım demek ki:))
    ya o sitelere hangisi merak ettim :))

    YanıtlaSil
  8. Son zamanlarda dikkatimi çeken ve incelemeye aldığım bir siteyi yazayım .

    http://astroakademi.blogspot.com/

    Bir de astrolojist.com var ama burada sadece genel bilgilerden yararlanabilirsiniz.Üyelik sistemi var.

    http://www.astrolojist.com/astroloji.asp

    YanıtlaSil

Sen Yazmazsan,Ben yazmazsam nasıl çıkar bu postlar aydınlığa ...