5 Kasım 2008 Çarşamba

Harry Potter ve tebaası

Biraz evvel çok sevdiğim şeylerden birini yaptım.Etrafımda ki tüm iğnelemelere ,"kazık kadar oldun hala çocuk filmleri izliyosun "diye dalga geçmelerine rağmen oturdum keyifle Harry Potter maceralarını izledim.Evet kabul ediyorum,kitaplarını okumaktan, filmlerini izlemekten çok büyük keyif alıyorum.Yıllar hızlandıkça , içimde ki çocuğun nefes almaya çalışması mı yada yaşlanan bedenimin özlemle bunlara tutunarak yıllara ayak diremeye çalışması mı bilemiyorum artık.

Yıllar önce ,yiğenime süpriz yapmak için gittim ilk kitabını aldım.Şöyle bir ucundan göz atayım diye okumaya başladığımda bir daha elimden bırakamadım.Hatta bencillik yapıp kitabı sonuna kadar okuyup badoş'a (yiğenime) öyle götürdüm.Kitap onunda beğenisini kazanınca,aramızda teyze-yiğen harry sohbetleri başlamış oldu.

Kitabın diğer sayıları basıldıkça heyecanla bekleşir olduk Badoş'la...Hatta bazen istediğim şeyleri yapmadığında şantaj malzemesi bile yaptım Harry'i.Sinema da güya ona ve Nisoş'a eşlik etmek için ama en çok kendim için elimde koca patlamış mısırla etrafımda vacur vucur onlarca çocukla huşu içinde izledim bütün filmleri...

Bizim zamanımızda maalesef böyle fantastik kitaplar yoktu.Hepi -topu gizli yedilerimiz afacan beşlerimiz vardı.Hayal gücümüzü besleyecek bu kadar geniş renk skalalarımız yoktu.

Allah için kadının hayal gücünün de maşallahı varmış .Bazen" bu bölümler çocuklara göre değil ,kadının hedef kitlesi büyükler" eleştirilerine maruz kaldı. Parasızlıktan kıvranırken,şans meleği sayesinde önce seherbazlar dünyasına sonra en zenginler listesine girdi .

Bazen Harry'nin kullandığı alet edavatın benim olmasını çok istiyorum.

Herşeyin üstüme geldiği zamanlarda, ortalarda görünmemek için Harry'nin görünmezlik pelerinini giymek ..Ya da dışardan gelince üstümdeki ceketi çıkartır gibi düşünsele düşüncelerimi çıkarmak ,etrafımdaki ruh emicilere karşı "expecto patronum" diyerek patronus büyüsü yapmak

Peki ya siz ?