28 Eylül 2009 Pazartesi

BEYOĞLU SAHAF FESTİVALİ




Akşam üzeri , Taksim'e geldiğimde ,meydanda gördüğüm kurulu standlar birkaç gündür tatsız olan moralimi anında düzeltti.
Beyoğlu Sahaf Festivali kurulmuş ,benim gibi kitap çok severleri buyur ediyordu festivale. Aslında sıklıkla ziyaret ederim bu çarşıyı.Hatta en son Leman Sam konserine giderken uğramış,4-5 kitap alıp çıkmıştım yine gider-ayak.Bu sefer aşina kitapçıları açık havada görünce daha bir cazip geldi gözüme.Standları teker teker acele etmeden gönlümce gezdim.Arka fondan çalan harika ezgilerin eşliğinde bir kaç gündür üzerime sinen moddan da biraz olsun sıyrıldım.Fotoğraf arşivlerine ,eski plaklara,eski mizah dergilerine göz attım.Yan tarafta kurulan çay bahçemsi bir yerde canlı müzik yapan bir grup vardı.Çoklukla Zülfü Livaneli'den şarkılarla eşlik ettiler bu gezime.İki saatlik bu kitaplara kaçamak sonunda ,İlgimi çeken bir kaç yeni ama eski kitabın sahibi olarak çıktım festivalden.


En çok ilgimi çeken,"Gölgede kalan Yıllar" oldu.Nazım Hikmet'i ve Pirayesi'ni bir de oğlu Memet Fuat'tan okuyup,o yıllara ait anılarını paylaşacağım yarından itibaren.


Arkasından,"Yıldızların efendisi Hayyam" gelecek Harold Lamb'ten.Hayyam'a ait bulduğum kayda değer ikinci kitap bu olacağa benziyor.İlki hala tadı damağımda kalan Amin Maalouf'tan, "Semerkant'tı.


Son olarak,"Amak'ı Hayal" ile Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi olacak bu gezinin son keyif ödülü.


Benim gibi süpriz karşınıza çıkmazsa ,gidemedim diye üzülmeyin 11 Ekime kadar devam ediyor.
Bol keyifli, kitaplı günler hepinize ..